Shoppa i Värnamo

Värnamo är en charmig stad med nära till det mesta och staden erbjuder varierad shopping längs gågatorna Storgatsbacken och Storgatan. Även galleriorna Flanaden, Pelikan, Söderport och Kärnan erbjuder stora möjligheter att finna det man söker. Önskar man att ta bilen finns det gott om parkeringsplatser som antingen är gratis eller som finns till låg avgift och vill man ta sig från stadskärnan kan man istället åka till Rydaholm, Forsheda, Bredaryd och Bor.

IMG_4345I stadskärnan finner man större kedjor som Åhléns, Dressman, Hemtex, H&M, Jack & Jones, KappAhl, Lindex, MQ, Mio och Vero Moda. Även butiker med lokal anknytning såsom Utsökt, Skotrend, Lindri, Höstacken och Fribergs finns i centrum. Det finns även elektronikbutiker, glasögonbutiker, bokhandel, fotobutik, urmakare med mera och för den som behöver vila benen och införskaffa ny energi erbjuds en rad restauranger och kaféer.

Vid sidan av den vardagliga shoppin
gen erbjuder Värnamo också marknadsdagar, karneval, tjejkvällar, familjelördagar och mycket annat.

Värnamo är också känt för design, bland annat då en av Sveriges mest kända formgivare, Bruno Mathsson, både levde och verkade här. Vandalorum är ett konstcentrum för konst och design som erbjuder utställningar, butik och krog och här finner den shoppingsugne framför allt verk av lokala och regionala konstnärer. En annan typ av design står Varnamo of Sweden för som erbjuder sängkläder och som är Sveriges enda kvarvarande tillverkare av täcken och kuddar. I Värnamo kan man shoppa i Varnamo of Swedens fabriksshop som erbjuder försäljning av andrasortering, utgående designer och prover.

Runt 40 minuter med bil från Värnamo finner man Möbelriket AB som förvaltar regionens unika kulturhistoria kopplad till möbler och design och här finns möjlighet att såväl botanisera i tillverkning som i butiker. Skeppshults gjutjärnsprodukter är internationellt kända och i Skeppshult, runt 50 minuter från Värnamo med bil, återfinner man deras fabriksbutik som erbjuder shopping, bland annat med föremål som endast återfinns just här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *