Shoppa i Värnamo

Värnamö shoppinggata sommar

Värnamo är en charmig stad med nära till det mesta och staden erbjuder varierad shopping längs gågatorna Storgatsbacken och Storgatan. Även galleriorna Flanaden, Pelikan, Söderport och Kärnan erbjuder stora möjligheter att finna det man söker. Önskar man att ta bilen finns det gott om parkeringsplatser som antingen är gratis eller som finns till låg avgift och vill man ta sig från stadskärnan kan man istället åka till Rydaholm, Forsheda, Bredaryd och Bor.

I stadskärnan finner man större kedjor som Åhléns, Dressman, Hemtex, H&M, Jack & Jones, KappAhl, Lindex, MQ, Mio och Vero Moda. Även butiker med lokal anknytning såsom Utsökt, Skotrend, Lindri, Höstacken och Fribergs finns i centrum. Det finns även elektronikbutiker, glasögonbutiker, bokhandel, fotobutik, urmakare med mera och för den som behöver vila benen och införskaffa ny energi erbjuds en rad restauranger och kaféer.

Vid sidan av den vardagliga shoppin
gen erbjuder Värnamo också marknadsdagar, karneval, tjejkvällar, familjelördagar och mycket annat.

Värnamo är också känt för design, bland annat då en av Sveriges mest kända formgivare, Bruno Mathsson, både levde och verkade här. Vandalorum är ett konstcentrum för konst och design som erbjuder utställningar, butik och krog och här finner den shoppingsugne framför allt verk av lokala och regionala konstnärer. En annan typ av design står Varnamo of Sweden för som erbjuder sängkläder och som är Sveriges enda kvarvarande tillverkare av täcken och kuddar. I Värnamo kan man shoppa i Varnamo of Swedens fabriksshop som erbjuder försäljning av andrasortering, utgående designer och prover.

Runt 40 minuter med bil från Värnamo finner man Möbelriket AB som förvaltar regionens unika kulturhistoria kopplad till möbler och design och här finns möjlighet att såväl botanisera i tillverkning som i butiker. Skeppshults gjutjärnsprodukter är internationellt kända och i Skeppshult, runt 50 minuter från Värnamo med bil, återfinner man deras fabriksbutik som erbjuder shopping, bland annat med föremål som endast återfinns just här.

Secondhand kläder

Second Hand i Värnamo

I Värnamo har second handbutiker kommit att bli allt mer vanliga butiker att shoppa hos. Idag finns det ett flertal av dessa som alla bjuder in till unika produkter, kläder, böcker och möbler – och allt till ett bra pris. Dessutom bidrar dessa butiker till välgörenheten då pengarna går till olika insamlingsorganisationer.

Erikshjälpen på Västbovägen

På Västbovägen finns den uppskattade second handbutiken Erikshjälpen. Butiken har öppet tisdagar och torsdagar, mellan klockan 13:00 – 18:00, samt lördagar från 10:00 – 14:00. Här kan du fynda unika prylar, möbler, böcker proslin och mycket mer.

EFI Second hand

Det var 2015 som EFI Fadder öppnade second handbutiken EFI Second Hand. Här kan du bland annat finna ett intressant utbud av möbler, proslin, böcker, prylar och mycket mer. Butiken är belängen på Jönköpingsvägen och har öppet lördagar från klockan 10:00 – 14:00.

Butik rättvist

I second handbutiken Butik rättvist kan du idag finna ett brett utbud av kläder, leksaker, möbler och andra prylar. Butiken finner du på Storgatan och har öppet varje tisdag och torsdag 11:00 – 17:00 samt lördagar 10:00 – 13:00.

Kupan, Röda Korset

Självklart har även Röda Korset en second handbutik i Värnamo. Butiken, som går under namnet Kupan, bjuder in till en trevligt blandning av kläder, skor, textiler, tavlor, proslin och mycket mer.

Kupan har öppet tisdagar till fredagar, mellan 14:00 – 18:00, samt lördagar mellan 10:00 – 13:00 och butiken finner du på Storgatan. Observera dock att butiken under sommaren endast har öppet tisdagar och onsdagar mellan 14:00 – 18:00.

Missa inte att shoppa på markanderna

Värnamo är känd för att vara en marknadsstad och kallas sig gärna själva för markandsstaden. Här arrangeras varje år ett tiotal uppskattade markander runt om i kommunen och dessa kan på många sätt ses som stora högtider.

Vid dessa olika markaden kan du få möjlighet att fynda unika hantverk från markandsknallar runt om i Sverige. Det kan vara allt från magnifika glasblåsarhantverk till vackra träsmiden, kläder, delikateser och böcker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *