Apladalen natur- och hembygdspark

Trots att Värnamo inte är en speciellt stor stad, finns här många olika typer av marknader eller shoppinggator att besöka. Skulle du däremot tröttna på att gå runt och kika i affärer, ligger den vackra och djurrika parken Apladalen precis i närheten.

Det är inte bara naturen och parken i sig som är mycket vacker att beskåda. Parken erbjuder även mängder med olika typer av djur för barnen att titta på och en stor lekplats att klättra och leka i. Denna park är utrustad med allt från sandlåda, klätterställningar, rutschkanor och härliga gungor, vilket gör den till en av kommunens Värnamo_Apladalenabsolut största lekplatser för barn.

Medan barnen är i full gång kan man som vuxen passa på att titta på alla hantverk och vackra byggnader från 1700-talet som finns i parken eller varför inte besöka muséet du hittar i Prästgården.

På Prästgården kan du som besökare se på alla de gamla interiörer som lyckades bevaras från 1800-talet, men strax utanför kan man även få se den berömda statyn Per och Kersti som skapades av Carl Snoilskys. För den som vill få ut det absolut mesta av parken kan man med fördel boka in en guidad tur. Denna tur bokar du enkelt via Prästgården och går bra att boka samtidigt som du befinner dig på platsen.

Trots att du kanske besökte parken för att vila dig från shoppingturen, kan det även vara så att du behöver vila från allt det som Apladalen har ett erbjuda. I parken finner du en stor kryddträdgård, men även en restaurang och café för den som behöver mätta en kurrande mage eller gå på toaletten.

Under sommarhalvåret öppnar Marknadsstugan och har sedan öppet varje dag tills säsongen är över. Marknadsstugan är en plats där man som hantverkare kan visa upp eller sälja sina produkter till lokalbefolkningen eller turister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *